ExelAviationGroup stak ook geld in V Bird

Hier sind alte Diskussionen über V Bird, den ehemaligen Homecarrier des Flughafens Weeze, archiviert.
Here old discussions about V Bird, the former homecarrier of Airport Weeze, are archived.

Moderatoren: Markus, Maik, Rolf

ExelAviationGroup stak ook geld in V Bird

Beitragvon PH-ARNHEM » Montag 21. Februar 2005, 23:55

found in http://www.luchtvaartnieuws.nl
‘ExelAviationGroup stak ook geld in V Bird’

17-02-2005

AMSTERDAM - De ExelAviationGroup (EAG) heeft vorig jaar geld gestoken in de inmiddels failliete luchtvaartmaatschappij V Bird. Twee weken voordat V Bird failliet ging zou EAG een kwart miljoen euro hebben betaald, zo meldt Het Parool. Volgens curator Ben Meijs van V Bird was dat bedrag afkomstig van Erik de Vlieger.

Het bedrag was bedoeld om faillissementsaanvragen door twee schuldeisers af te wenden. Enkele dagen later trok Exel zich zonder opgaaf van redenen uit de onderhandelingen terug. Op 14 oktober ging V Bird alsnog failliet. Volgens de curator heeft EAG sindsdien niets meer van zich laten horen in Limburg. Er zou zelfs geen vordering ingediend zijn om de 250.000 euro terug te krijgen.

Woensdag (16 februari) werd in Maastricht de boedel van V Bird geveild. Dat leverde tienduizend euro op. De curator heeft inmiddels een overzicht met 183 schuldeisers openbaar gemaakt, waaruit blijkt dat zij in totaal zo’n negentien miljoen euro tegoed hebben.

De grootste schuldeisers zijn de voormalige thuisbasis Airport Niederrhein (Düsseldorf Regional) met ruim vier miljoen euro, Eurocontrol met eveneens ruim vier miljoen euro en de Bezirksregierung Düsseldorf met een miljoen euro. Andere schuldeisers zijn diverse leveranciers, luchthavens en de belastingdienst. De kans dat zij hun geld terugkrijgen is onwaarschijnlijk.
PH-ARNHEM
 

Zurück zu V Bird

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 2 Gäste